Kabuğuyla yiyince ilaç etkisi gösteriyor! Şifası ‘fisin’de saklı, rengine dikkat edin

Sağlıklı meyvelerden incirin faydalarını vücuda taşımak için bu meyveyi tüketme şekliniz büyük önem taşır. Birçok kişi inciri kabuğuyla tüketirken, bazı insanlar ise kabuklarını soyuyor ve iç kısmını tüketiyor. Ancak asıl şifası kabuğunda saklı.

İncirin kabuğu tam bir lif deposudur. Kabuklu yenildiğinde vücudumuz daha fazla lif alır ve bu durum sindirim sistemimizi düzene sokar. Lifler, bağırsak hareketlerini artırarak kabızlık sorununu önler. Örneğin, sık sık kabızlıktan şikayet eden bir kişi, inciri kabuğu ile birlikte yerse bağırsaklarının daha düzenli çalıştığını fark edecektir.

İncir kabuğu, yüksek miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar, vücudumuzdaki zararlı maddelerle savaşarak hücrelerimizi korur. Bu da bizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir. Sürekli soğuk algınlığına yakalanıyorsanız, inciri kabuğuyla tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalıklara karşı dirençli olabilirsiniz.

İncir kabuğu, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Özellikle C vitamini, K vitamini ve potasyum açısından oldukça faydalıdır. Yaşlılar, kemik sağlığını korumak adına inciri kabuğuyla tüketmeli. İçerisindeki vitaminler hastalıklara karşı etkili bir rol oynar.

Kabuğundaki lifler, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu durum, özellikle diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Eğer kan şekerinizin ani yükselip düşmesinden şikayetçiyseniz, inciri kabuğuyla yemek kan şekeri seviyenizi daha dengede tutmanıza yardımcı olabilir.

Liflerin bir başka önemli faydası da kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmalarıdır. İncirin kabuğunda bulunan lifler, kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur. Kolesterol seviyeniz yüksekse ve kalp hastalıkları riskiniz varsa, inciri kabuğuyla birlikte yemek kolesterol seviyesini düşürmenize yardımcı olabilir.

Cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir. Cildinizin kuru ve cansız olduğundan şikayet ediyorsanız, inciri kabuğuyla tüketerek cildinizin daha parlak ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle hassas ciltler için harika bir nemlendiricidir.

Lutein, zeaksantin, beta karoten, polifenol ve antosiyaninler bakımından zengin olan incir vücutta kanserli hücre oluşumunu önleyen antioksidanlara sahip. Özellikle rengi daha koyu olan incirler bu fitokimyasallar açısından daha zengindirler.

İncirin içiyle kabuğu arasındaki bölgeye ‘fisin’ adı verilir. Yapılan araştırmalara göre bu madde kanserde metastaz oluşumunu engellediği ortaya çıkmıştır. Ayrıca içindeki faydalı bileşikler damar sertliğini önlemeye yardımcı olacaktır.

İnciri kabuğuyla tüketemeyenler, kabuğundaki şifadan yararlanmak için çay olarak demleyebilir. İnciri tükettikten sonra kabuklarını biriktirip demleyebilirsiniz. Ancak incirin tatlı yapısı sayesinde kabuğunu tüketmek daha kolaydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir